Verslag wedstrijd U14x1 Ardito tegen U14x2 OBC

De U14 van Ardito heeft zaterdag 30 januari 2016 gewonnen met 55-44 van de U14 van OBC uit Oss.

Dat was de 3e wedstrijd in deze competitie voor Ardito. Ze moesten spelen in Oss.
Het leuke van de wedstrijd was dat Ardito bijna altijd met 8 punten voorstond en dan weer met 10 punten.
Er waren soms mooie breaks van Ardito met snelle en goede passes van Koen.
Er werd goed verdedigd, maar er moest nog iets meer tussen de man en de basket verdedigd worden.
De topscoorder was Ryan, hij heeft 7 keer gescoord en dat zijn 14 punten.
OBC  had 8 teamfouten  en Ardito had er 5.

Zondag 20 december

De laatste wedstrijd van dit seizoen reisde de U14 met helaas maar 7 mensen en inval coach  af naar Vlijmscherp. Het doel was gezet voor de jongens en meiden, we gaan het spel snel opzetten vanaf het midden, snelle passes met bounce pass, en score! Dus zo gezegd zo gedaan. Ook de press van de tegenstander was eigenlijk geen tegenstand voor onze kanjers,  wat resulteerde in mooie fastbreaks aan onze kant. Het laatste kwart hebben wij de 5 teamfouten van Vlijmen benut door slim te spelen, dus mochten we 7 x 2 vrije worpen nemen. Helaas sloeg de vermoeidheid toe en ging niets meer raak. De Ardito jongens en meiden hebben met 7 man keihard gewerkt en mooi spel laten zien!

Eind resultaat 67 – 33
Nicky 9 punten
Nienke 8 punten
Celine 6 punten
Koen / Benjamin 4 punten
Eva 2 punten

Zaterdag 28 november Dames Ardito

De dames hadden een uitwedstrijd in Vlissingen.  Bij de thuiswedstrijd was Vlissingen niet gekomen, dus de tegenstander was nog onbekend.

Het eerste kwart begon uitstekend en werd met 10 punten voorspong afgesloten. Helaas kwam Vlissingen in de volgende periodes steeds dichterbij en kwam op voorsprong. Met drie punten achterstand scoorde Ardito in de laatste minuut nog twee punten uit een lay up, maar kon niet verhinderen dat Vlissingen de bal daarna rond bleef spelen tot het eindsignaal klonk. Eindstand 57 – 56

Zondag 15 november U10
Vandaag de spannende wedstrijd voor Ardito U10 tegen de nummer 2 Vlijmscherp.
De voorbereiding was rommelig. Er was namelijk een verkeerde planning voor de sporthal, waardoor de wedstrijd een half uur later begon en we slechts 15 minuten warming- up hadden.

Vlijmscherp speelde zeer sterk verdedigingsspel. De U10 kon mede hierdoor niet echt in de wedstrijd komen. Al na de eerste 4 minuten stonden we met 7-0 achter. Wat bij voorgaande wedstrijden wel lukte, leek nu allemaal te mislukken. We hebben verschillende schoten op de basket gehad, maar helaas gingen de meeste mis of werden we door Vlijmscherp verhinderd. Vlijmscherp gooide wel de ene na de andere bal erin en wist ook snel uit te breken. Bij de rust stonden we met 32-4 achter.

De tweede helft ging al wat beter, er werd beter verdedigd en over gepasst. Helaas mocht het niet baten. De eindstand werd 53-10.

De dames van basketbalclub Ardito wonnen zaterdag ook hun derde wedstrijd. Na een moeizame start won Ardito toch duidelijk van Barons.

In Breda, tegen de dames van Barons, was er een moeizame eerste periode. De zaal was warm en er was een te grote aanpassing aan het tempo van de tegenstander. Begin tweede periode onderschepte Josje Kal een paar keer de bal, waaruit een break kon worden gelopen. Barons kwam deze periode niet meer tot scoren en de weerstand was gebroken.

In de tweede helft werd er beter en sneller gespeeld. Eindstand 31-78.

Zondag 11 oktober mochten de jongens van U20 weer aantreden tegen de Langstraat Shooters uit Waalwijk. De reis naar Waalwijk was er een over prachtige dorpen, door schitterende weilanden en over smalle dijken, maar we waren op tijd aanwezig.

Om genoeg spelers te hebben (Floris was er niet en Zico was er wel maar geblesseerd) was het team aangevuld met Sven en Thijs uit U16. Vol goede moed begonnen de mannen aan de wedstrijd. Helaas staan de Waalwijkers is een zone waar Ardito lastig tegen aan kan vallen, de zone was klein zodat het lastig is om inside te komen en de schoten van buiten vallen niet lekker. Na het 1e kwart was de stand 24-15. Ook lukt het niet om de rebounds te pakken, zowel verdedigend als aanvallend laten de jongens zich makkelijk wegzetten.

Verdedigend geven de ”mannen” ook te veel weg vooral door de snelle spelhervattingen en fastbreaks. Vooral het afstoppen van nummer 20 van Waalwijk was lastig. Zico heeft ondanks zijn blessure even gespeeld. Na het 2e kwart was het 44-22. Nu lijkt het of het alleen maar slecht was maar dat was zeker niet zo, de jongens hebben geknokt en er waren mooie acties van Wim en Arwin en een driepunter van Thijs. Goede verdedigende acties van Daan en Sven had een prachtige steal (op nummer 20 dus dat was extra lekker). Na het 3e kwart was de stand 73-38.

De centers hadden het lastig vooral op deze positie maakt het leeftijdsverschil en dus de fysieke sterkte een groot verschil. Gelukkig kreeg Max een aantal keer de fout mee en mocht hij naar de vrije worplijn. De hele wedstrijd zijn de jongens als team blijven spelen. Het is lastig in deze klasse maar er valt ook veel te leren. En ze hebben de koppen niet laten hangen maar bleven doorgaan en dat is de juiste mentaliteit. De eindstand was 95-53.

Scores:
Wim 22